HemStrandtugg 2020Holmgång 2020StadsvandringarBussturerFöreläsningarSöder på 80 minuterKontaktSök
Bussturer
Stadsvillor och privatpalats
Buss Söder 20 augusti
Östermalm
Djurgården...
Norrmalm
Vasastaden
Kungsholmen
Ålsten, Södra Ängby..
Danviken, Kvarnholmen...
Kärrtorp, Tallkrogen...
Årsta, Enskede...
Gröndal, Aspudden...
Brott och straff på Söder
Malmgårdarna på Söder


Busstur 20 augusti 2020    
     
Galgbackarna på Pelarbacken och Stigberget. Åsöbergets träkåkar och Södra varvet. Danelii stiftelse och Sunnerdahlska barnrikehusen i kvarteret Kristallen. Hermann Göring och Katarina mentalsjukhus. Biograferna Göta Lejon, Söderbio och Cora på Götgatan. Källaren Hamburg, restaurang Kvarnen och Pelikan. Fatburssjön och Södra Bantorget. Biograferna  Lido, Chicago och Flamman på Hornsgatan. "Söders Diplomatstad" och Borgerskapets gubbhus. Brännvinskungen L.O. Smith och spritfabriken på Reimersholme. Munchenbryggeriet och Vicanderska korkfabriken. Blomsterfonden, "Inmalningstvånget" och "Ryska smällen" i Eriksdal. Pestgravarna och "Rackarebergen". Guldbröllopshemmet, Södra BB och Tobaksmonopolet  m.m.
 
Foto: Åhlen&Holms nybyggda varuhus 1928/29. Till vänster går Götgatan. Shells Bensinstation ligger mot Ringvägen och till höger den ursprungliga byggnaden för Åhlen och Holms postorderfirma från 1915. 
     
     
Avfärd kl. 19.00 utanför Hotell Malmen, Medborgarplatsen.
Avgift 250 kronor - med swish eller kontant 
Tid 1 timme och 45 minuter
Guide: Pontus Dahlstrand

Föranmälan här! 

Bussturen kommer att göras med en amfibiebuss men observera att den under denna kväll inte kommer att gå ner i sjön. Bussen har tak men  fönstren kommer att vara vidöppna och endast 20 av totalt 40 sittplatser kommer att kunna bokas. Det blir alltså en stolsrad mellan passagerarna. 
   
Uppdaterat 2020-08-02
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum