HemStadsvandringar...Bussturer...Söder "nedcabbat"KontaktMer om Pontus....Sök
Mer om Pontus....

Har en segelbåt i Årstaviken men bilden är från Väddö kanal sommaren 2014, 30+grader...

Jag som guidar på bussturer och stadsvandringar och administrerar webb-sidorna om Stockholms bebyggelse heter Pontus Dahlstrand. Jag arbetar till vardags som betongarbetare/armerare för Veidekke, just nu bygger vi Studentbostäder på Hägerstensåsen.
 
 
  Efter yrkesskolan 1976-78 och några år på byggen så arbetade jag under 80-talet på resande nöjesfält från Kiruna i norr till Malmö i söder. Sedan arbetade jag för Skanska fram till krisen på 90-talet. Pluggade under tiden på Komvux och därefter läste jag bl.a. grundkursen (1:a året) på den bebyggelseantikvariska högskolelinjen i Göteborg. Från 1998 till 2002 hade jag en projektanställning på ABF Stockholm med studiecirklar och stadsvandringar om Stockholms bebyggelse. Sedan dess har jag arbetat heltid på byggen och haft guidningar mest på helger och under sommaren även på kvällar.


  Från och med 2012 är jag ledamot av Namnberedningen i Stockholm. Ett intressant och hedrande uppdrag!


                    / Pontus Dahlstrand
   Jag är född på Södermalm men uppvuxen både på Östermalm och i Vasastaden, min pappa var tecknare/konstnär med rätt osäkra inkomster och ännu på 60/70-talet kunde man bo till ganska låg hyra i omoderna fastigheter i Stockholms innerstad i väntan på rivning eller upprustning.
  Sedan tonåren har jag bott på Södermalm och numera endast några 100 meter ifrån gamla f.d. Södra BB.....

           

 
Min vardag halvsju till halvfyra:
 
 
Har kontor i vindskuporna på Lilla Skinnarviksgränd
 
   
   
   
Uppdaterat 2018-06-15
Utskriftsvänlig sida
Provided by Webforum